понеділок, 19 червня 2017 р.



2 червня 2017 року в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбулися урочистості з нагоди відзначення переможців Художнього конкуру «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей у 2017 році на тему: «Класичні види образотворчого мистецтва», присвячену 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна та презентація виставки творів переможців і учасників конкурсу.
  

До участі в цьогорічному конкурсі, який проводився за такими видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура, було запропоновано 197 творів 159 учнів та студентів 15 навчальних закладів міста Кропивницького: дитячої художньої школи ім. О.О.Осмьоркіна, дитячої школи мистецтв (відділ образотворчого мистецтва), гуртків і студій образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів №5, 6, 7, 11, 18, 19, 24, 31, ліцеїв сфери послуг та побутового обслуговування, а також Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (художньо-графічне відділення мистецького факультету) та Кіровоградського будівельного коледжу (спеціальність «архітектурне проектування та внутрішній інтер’єр»).

Згідно з рішенням журі конкурсу переможцями стали 32 учасника, віком від 8 до 22 років, які отримали Дипломи І, ІІ та ІІІ ступеню та заохочувальні призи – предмети та матеріали творчої праці художників (фарби, пензлі, олівці, альбоми, ін.). Подяками були відзначені 6 учасників, 1 гурток та всі викладачі, вихованці яких стали переможцями конкурсу. Також всі переможці конкурсу та їх викладачі отримали в дарунок тематичний буклет «Переможці Художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей у 2017 році на тему: «Класичні види образотворчого мистецтва», присвячену 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна», в якому представлено не лише репродукції творів переможців конкурсу, а й творчо-біографічну статтю та фотопортрет Л.І.Бондаря, а таож музейний буклет і сувенірний календарик з репродукцією картини О.О.Осмьоркіна «Автопортрет» 1912 року.

Під час нагородження переможців конкурсу начальник відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради А.Ф.Назарець у своєму виступі зазначила актуальність заснування такого художнього конкурсу, який сприяє розвитку дитячої та юнацької творчості, надає можливість учням та студентам реалізувати власні творчі здібності, а також виявляє та підтримує талановиту молодь і викладачів. А заслужений художник України А.М.Надєждін, який очолює журі конкурсу, та кандидат мистецтвознавства, доцент мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка О.І.Кириченко наголосили на престижності проведення конкурсу саме в меморіальному будинку видатного художника і педагога О.О.Осмьоркіна.

Серед переможців цього престижного конкурсу і учні нашого навчального закладу. Так, Дипломом ІІІ ступеню було відзначено роботу учениці 2-А класу Лазіс Поліни "Диво-Птах", а також Диплом І ступеню отримали Галусташвілі Ірина 7-А клас та Ворнішел Ярослава 10-А клас за роботу "Національні символи"
"Диво-птах"
Лазіс Поліна, 2-А
"Національні символи" 
Галусташвілі Ірина, 7-А, 
Ворнішел Ярослава,10-А








Немає коментарів:

Дописати коментар